Treceți la conținutul principal

Postări

- cozonac trandafir cu krantz - varianta fara zahar dar cu #greensugar

Ideea de Rossenkrant am preluat-o de la Gabriela Cara  iar cantitatile din  reteta bunicii mele care  suna asa:  ( ce am facut eu in plus) 600 gr faina  30 gr drojdie   ( am pus un pliculet si un pic de drojdie uscata ) 300 ml lapte     ( l-am incalzit usor ) 1 ou                  ( l-am batut ca pentru omleta cu praful de sare ) 1 praf de sare 4 linguri cu ulei ( le-am pus in lapte si le-am incalzit impreuna) 3 linguri de zahar  ( Am folosit 3 linguri de green sugar ) esente / miroase le zicea bunica mea (coaja de portocala,  lamaie, esenta de vanilie si o jumate de baton de vanilie in lapte)  . Rezulta 2 cozonacei. pentru umplutura: - miez de nuca tocata grosier - 1 lingura de green sugar - un cubulet de unt moale pentru uns pentru glazura: - 3 linguri de green sugar - 1 lingura de apa pentru cel normal aceleasi cantitati ca mai sus dar cu zahar normal Am amestecat  faina cu drojdia praf si cu #greensugar ( #greensugarbloggers )            Am adugat l

Glazura stralucitoare colorata

    Nu  stiu sa va spun de cati ani caut o reteta pentru o glazura stralucitoare pe care sa o pot colora dupa cum vor muschii mei. Toate incercarile s-au soldat cu "ntz, ntz, ntz... mai caut!" Si de la o reteta scrisa de o fata draguta din Grupul dulce de pe FB amestecat cu niste explicatii dintr-un link din care am inteles si eu cat am putut ca "ablar, nenea, ablar si adaugar si amestecar..." (daca ma uitam la telenovele poate intelegar mai multo)  - vedeti si voi -  am reusit sa fac glazura pe care trebuie sa o explic pe indelete si s-o las posteritatii si pentru ca am promis ca ma invrednicesc s-o scriu . Hai sa va pupe mama pe toti si sa incep sa explic ce am facut eu si pentru cat ajunge si cum se mentine... bla, bla-uri de acestea pe care majoritatea nu le scriu Cantitati; 50 ml apa 100 g zahar 100 g glucoza 65 ml lapte condensat 100 g ciocolata alba 6 g gelatina dizolvata in 36 ml apa Am pus intr-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar tos si o t

Particip la Green Sugar Blogger 2016

Particip la Green Sugar Blogger 2016 - am primit confirmarea ca sunt blog participant la   #greensugarblogger #greensugar Din dragoste pentru ai mei si pentru ca trebuie sa ne mentinem starea de bine, a sosit momentul sa invat lucruri noi.

Millefeuille cu vanilie si capsuni

 Am primit o provocare impreuna cu un pachet de la Dr Oetker. Am facut mai multe prajituri cu ingredientele primite si am sa va prezint de data aceasta ceva rapid, de efect si mega gustos  Am cumparat un pachet de foietaj ca timp nu sa exista suficient ca sa fabric eu foietajul cu pricina, pe care l-am taiat fasii. L-am pus intre 2 folii de hartie de copt si cu o tava peste le-am copt presate, ca sa ma fac inteleasa.  Pentru foaia superioara am pus gratarul ca vazusem eu ca ar iesi mai aspectuos. Cat timp s-au copt impricinatele, am facut repejor o crema de patiserie, nu prea complicata pe care am s-o sciu intr-o zi separat deoarece o folosesc la multe preperate datorita finetii si gustului desavarsit Capsunile le-am spalat, curatat si taiat cat mai egal  Am pus peste prima foaie crema, am aliniat capsunile, am completat cu crema si am venit cu capacul. Bineinteles ca am pudrat cu zaharul cu aroma de vanilie preferat de mine si mananca frate de te lingi pe de

Cristian - un om special

 Am cunoscut un om special, un suflet curat, pe  Cristian . Are 33 de ani,  este doctor inginer chimist, si l-am indragit din primul moment. Ii citesc postarile, ii citesc gandurile pe care doreste sa le impartaseasca cu noi, cititorii lui si simt ca-l cunosc de o viata. Parca ne-am intalnit si in alta parte si in alta viata. Sa ramai acelasi suflet curat, acelasi om minunat, sa gasesti bucatica de fericire pe care o cauti, dragul meu prieten.

masina de spalat vase, botezata cu nume de baiat - Fritz!

 Cand am auzit prim-as data de masina de spalat vase, am avut reactia romancei invata sa munceasca si sa economiseasca.  " Caaat? 3 ore pentru niste amarate de vase?   Caaaat?  Nu dau eu atatia bani pe o masina de spalat vase! Nu are cum sa spele bine....  imi dadeam eu cu parerea de priceputa... de parca as fi avut 100 de masini d`astea! " In  vremea aceea in care eram o mare filozoafa, apa nu era contorizata individual si habar n-aveam cata apa iroseam Anii au trecut, madam, adica fata, adica je, nici nu s-a mai gandit la subiectul in cauza, pana cand am vazut cu ochii mei ce inseamna sa ai asa ceva in casa. Din acea clipa nu am mai avut liniste. Ca de fiecare data-  intai am luat potcoavele (adica pastilele) si abia dupa - calul (masina de spalat vase) bineinteles dupa google-irari si framantari... Pe care? De care? Si-am ales! Bosch! Programe putine adica 4 - iar am emis o judecata de "pretentii" ca asa-s eu "disteapta". Si la aia de spalat rufe

Ceva bun cu portocale - Portocala vedeta in cutia misterelor

Am raspuns altei provocari - sa facem portocala vedeta in lunia ianuarie 2016 si gazda buna   Mona toate acestea intamplandu-se pe  Cutia misterelor  pe FB, evident. Si acum povestea portocalei mele. Mari bautori de suc de portocale, adicatelea de fresh-uri, cumpar portocale cu lada sau cu sacosa sau cu bax-ul, depinde... de oferta. Inainte de Craciun am refacut stocul mai ales ca asa-i traditia in casa mea cu portocale sub brad si coji de portocala uscate pe calorifer sau chiar pe aragaz ... doar ca pe 27 am plecat in vacanta ... copilul din dotare nu s-a atins de ele... Si au stat cuminti dezhidratandu-se incet sub brad asteptand sa faca cineva, ceva cu ele... In fiecare zi ma gandeam sa nu le pierd insa renovam bucataria si in tot balamulcul pe care l-am creat numai de ele nu-mi ardea. Cand s-a ispravit santierul fix spre ele m-am indreptat cu gandul sa fac ceva mega-ultra-senzational: sa fie un jeleu sau o crema spectaculara??? Habar nu aveam dar trebuia sa fac ceva. Asa ca le