Treceți la conținutul principal

Postări

Ciupercile... eternele ciuperci

Ciuperci la tigaie

Fel principal de post

Supa falsa (din secretul gustului) cu taitei de post

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept

Negresa de post

Scovergi

Am pus 500 g faina in castron. Pentru ca urasc sa spal vase am facut maiaua direct in mijlocul fainii dintr-un cubulet de drojdie, 2 lingurite de faina si o cana de apa calda. Orice aluat dospit va reusi daca sarea nu intra in contact direct cu drojdia. Mamina m-a invatat (a se citi bnica). Si-am plecat sa culeg ceva prin ferma mea virtuala. ( Sa ma joc putin pe facebook ) N-am lipsit 10 minute si uite ce-am gasit. Am amestecat cu mana repede si am simtit ca mai vrea ceva si i-am dat sa bea cam 2 linguri de ulei. Mare lucru ce-am facut! Am uns masa cu un pic de ulei. Am intins mandretea de coca si-am inceput sa ma joc. Intai am taiat romburile si le-am taiat nitel pe mijloc ca un mare chirurg. Am apucat de-un colt si l-am tras "ca prin inel". Le-am varat repede in baie de ulei si multe si repede. Temperatura 180 grade si gata. Le-am fardat asa fierbinti cu zahar si am strigat familionul. Au disparut - fuga - fuga. Si-am mancat si eu ca sunt de post.

Nimeni nu-i perfect!

Aici veti gasi locul cu rateuri: Painea mea cu drojdie expirata (daca n-ai ochelari - cauta-i!)

Tort Catel

Un salam de biscuiti simplu modelat. Din pacate n-am avut un varf bun ca sa iasa blanita mai frumoasa. Si pentru trebuia sa iasa un tort mare am facut portie dubla de Tort cu 3 feluri de ciocolata ca baza. Catelul a fost doar pentru impresie si fason. Florile evident din frisca.