Se apropie cu pasi repezi Craciunul anului 2016 si asa am vazut ca nu am dedicat acestei sarbatori nicio postare si cred ca stiu si de ce. Intotdeauna ma implic atat de tare in a crea cele mai bune bucate pastrand traditia dar aducand si ceva nou, cumparand daruri pentru ai mei, organizand seara magica in care il asteptam pe Mos Craciun chiar daca suntem mari si ne bucuram ca suntem impreuna.
Intotdeauna fac o lista cu ce-mi propun sa avem in meniu, sa o pot urmari si sa ma pot organiza, lista bifata de fiecare data
ajutoarele mele de nadejde, mama chemata sa toace si sa curete zarzavat ... :)))) si Ioana adora sa vina sa prajiturim
si incepem cu fursecurile de fiecare data, fie ca-s cu porocale, fie ca-s cu ciocolata sau ambele sau orice avem chef nu lipseste niciodata, dar niciodata, turta dulce, care se face in familia noastra de pe vremea cand bunica era copil sau cine stie de cand. Asa cum am preluat obiceiul tot asa il voi transmite mai departe.
Sa trecem si la lucruri serioase: toba
si carnatii
sarmalele
si piftia
friptura gata pregatita de cuptor
toba la presat
sectiune de toba
Ioana mea croind casuta de turta dulce
fursecuri
casuta de turta dulce
prajitura Snikers
Panna Cotta - un desert usor, fara de care nu se poate, desert introdus in meniu de sora Ioanei, Andrada, nepoata mea cea mare, in urma cu aproape 10 ani
si piesa de rezistenta painea noastra facuta dupa reteta clasica de paine in forma si cu simbolul Craciunului, Mos Craciun. E bucuria mesei si cum ne place sa credem este cel care ne uneste pe toti in seara magica, in cea mai frumoasa sarbatoare din an.
Salata de boeuf
Cozonacii fara de care nu e Craciun, cresc si inmiresmeaza sarbatoarea
dulciurile atat de asteptate
Linistea din casa in asteptarea Craciunului
Si cand am terminat sa facem o poza meniului pentru posteritate...
Intotdeauna fac o lista cu ce-mi propun sa avem in meniu, sa o pot urmari si sa ma pot organiza, lista bifata de fiecare data
ajutoarele mele de nadejde, mama chemata sa toace si sa curete zarzavat ... :)))) si Ioana adora sa vina sa prajiturim
si incepem cu fursecurile de fiecare data, fie ca-s cu porocale, fie ca-s cu ciocolata sau ambele sau orice avem chef nu lipseste niciodata, dar niciodata, turta dulce, care se face in familia noastra de pe vremea cand bunica era copil sau cine stie de cand. Asa cum am preluat obiceiul tot asa il voi transmite mai departe.
Sa trecem si la lucruri serioase: toba
si carnatii
sarmalele
si piftia
friptura gata pregatita de cuptor
toba la presat
sectiune de toba
Ioana mea croind casuta de turta dulce
fursecuri
casuta de turta dulce
prajitura Snikers
Panna Cotta - un desert usor, fara de care nu se poate, desert introdus in meniu de sora Ioanei, Andrada, nepoata mea cea mare, in urma cu aproape 10 ani
si piesa de rezistenta painea noastra facuta dupa reteta clasica de paine in forma si cu simbolul Craciunului, Mos Craciun. E bucuria mesei si cum ne place sa credem este cel care ne uneste pe toti in seara magica, in cea mai frumoasa sarbatoare din an.
Salata de boeuf
Cozonacii fara de care nu e Craciun, cresc si inmiresmeaza sarbatoarea
dulciurile atat de asteptate
painea noastra de Craciun
Si cand am terminat sa facem o poza meniului pentru posteritate...
Comentarii