Treceți la conținutul principal

Millefeuille cu vanilie si capsuni


 Am primit o provocare impreuna cu un pachet de la Dr Oetker. Am facut mai multe prajituri cu ingredientele primite si am sa va prezint de data aceasta ceva rapid, de efect si mega gustos


 Am cumparat un pachet de foietaj ca timp nu sa exista suficient ca sa fabric eu foietajul cu pricina, pe care l-am taiat fasii. L-am pus intre 2 folii de hartie de copt si cu o tava peste le-am copt presate, ca sa ma fac inteleasa.
 Pentru foaia superioara am pus gratarul ca vazusem eu ca ar iesi mai aspectuos.
Cat timp s-au copt impricinatele, am facut repejor o crema de patiserie, nu prea complicata pe care am s-o sciu intr-o zi separat deoarece o folosesc la multe preperate datorita finetii si gustului desavarsit
Capsunile le-am spalat, curatat si taiat cat mai egal
 Am pus peste prima foaie crema, am aliniat capsunile, am completat cu crema si am venit cu capacul.
Bineinteles ca am pudrat cu zaharul cu aroma de vanilie preferat de mine si mananca frate de te lingi pe degete! Usor, racoros, delicios!



Comentarii

PanaCris a spus…
Minunate miile stea de foi cu crema de patiserie si capsuni ;) Bravo Carmen. :-*
Carmen a spus…
pup Cristina!
Anonim a spus…
arata super !si cred ca e delicioasa !felicitari si succes !

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept