Treceți la conținutul principal

Ciorba de cartofi cu afumatura si smantana


In luna Ianuarie 2016 - provocarea lansata de Laura a adus pe firmament afumatura. Si m-am gandit si m-am razgandit ce as putea face eu sa pot fi prezenta asa cum am promis. Mi-am amintit de ciorbita mult pomenitei mele bunici doar pentru ca al meu sot a venit cu pofta ... "Ursuleata, da` o ciombica d`aia buna, da buna, buna de tot, cu cartoci si `fumatura si mstana... nu papam si noi" ... folosind limbajul juniorului de pe vremea cand era foarte junior

Asa ca m-am pus pe prestat.

Si-am curatat vreo 6 cartofi mai mari asa ca pentru gospodina puturoasa care uraste sa cumpere din cei mici, un ardei Kapia, o radacina de patrunjel, juma de telina, vreo 2 cepe, 2 morcovi, adica balarii de ciorba... toate astea in timp ce pe foc bolborosea o oala in care fierbeau niste coaste afumate de la vreun porcusor (habar n-am ce cantitate ca si kile, dar un sir juma de la alimentara achizitionat ca in dotare  nu sa exista nicio afumatoare)

Si cand carnea din oala s-a apucat sa imparfumeze bucataria de te-apuca toate poftele am inceput sa adaug legumele. Sa ma vezi ce bucurie pe capul meu ca la tv-ul din bucatarie stie doar un post si lesne de inteles care, un nene unguresc s-a luat dupa mine si l-a apucat si pe el gatitul unei ciorbe cam ca a mea. Pai asta-i educatie? Sa furi ideea de la mine si tu sa filmezi sa te vada natiunea???? Breeee... Asa ca m-am luat la intrecere virtual cu personajul de pe sticla... Numa ca a mea fu mult mai buna ca am gustat-o la a lui am dubii... :)))
Un ochi la concurenta, un cantecel sa nu-mi piara bunadispozitie, toaca leustean , niste frunze de telina din congelator, poc si un patrunjel verde.... GATATATATATA! si fugi in sufragerie cu o lingura de ciorba sa guste Ursul si sa dea verdictul si nota.

Am luat un mare 10 cu + + + + + + +.
Asa ca pot sa va invit pe frigul asta la o ciorbica mega-super-spectaculoasa ca la bunica mea !!!!
Cine vrea pune smantana, cine nu - habar nu are ce pierde! E mai mult o supa ca in acceptiunea mea ciorba trebuie sa fie acra!

Comentarii

doina bita a spus…
Cred ca ciorba este buna, de totttt!!!! MMMMMMM...maine fac si eu! Super idee mi-ai dar Carmen! Ce bine arata....pup!
Lubita Iancu a spus…
Insfarsit am dat de blogul tau ca de mult te caut;buna ciorbica!
Pup fata draga!

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept