Treceți la conținutul principal

Napolitane


am o reteta "super" verificata de pe vremea lui "Ceasca"
se amesteca un pachet de unt cu o cana de zahar,
se adauga 1 ou intreg + 3 galbenusuri si 2 linguri de cacao, esente, iese o pasta.
Separat se caramelizeaza o alta cana de zahar cand e gata, se pune prima compozitie, o sa faca " bulbuci" nu te speria - amesteca si umple repede foile, gustul este superb.
Dupa anii 90 am facut-o doar de 2 ori, din nostalgie! E super!
Sa nu puneti toate albusurile, cum a facut o prietena de a mea, care s-a gandit ca-i pacat de ele, pt ca inmoaie foile si strica totul.
Sper sa va placa!

Comentarii

Antonina a spus…
Mama imi face bunatatile astea .. Tare bine arata Carmen.. mi-ai facut pofta!!
sarah a spus…
cred ca e minunata si se face cat ai zice prajitura/napolitana!o zi minunata!
Fi sigura ca are sa ne placa...e tare buna !
Eu am mai..."mancat" din asta si data trecuta cand ai facut, daca mai tii minte....
Te tzuc !

Cele mai vizitate

Tort cu volan pentru Stefan

La multi ani, Stefan! Sa-mi traiesti!

Placinta trandafir

Plașantă trandahir pe repede si pe hèităreală! Dânsa nu s-o rășît dar iaca rațeta! Hai, iubiti-ma! 1 pachet de foi de placinta si 50 grame unt topit. Vedeti voi cum îl topiti. Eu mi-am făcut muci cuptorul cu microunde, mai bine îl puneam pe h'aragaz. Prim-as data se face un preludiu scurt cu forma. Se unge ca la masaj. Apoi se apuca cu nesaț o foaie, se vopsește cu untul pricinos si se aduna foaia evantai cu destele si se înșurubează, se pune fix în mijlocul formei următoarea foaie la fel dar adunata asa ca pentru a-ti face un evantai se pune în tava din locul unde se termina prima si se învârte după mijloc si ii dai înainte. Aceleași dejte de mai devreme asejeaza pliurile după cum ii place lu' ochiu. Se vâră cu talent strigând Oleee! în cuptor la 175 de grade. Cat își face treaba lui, tu faci treaba ta. Spargi cu placere 3 oua adaugi 200 gr zahar tos si le bâțâi o lecuta cu telul.asta după ce pe aragaz intr-un ibric se încălzesc 400 ml de lapte cu coaja de lămâie, un baton de

Cel mai si cel mai Cozonac autor Mircea Banu - Cozonac impleticit - pentru ca robot Kenwood

Tort pentru barbati (sani sau tate)

Si juniorul care incepuse sa se bucure..... Si ... "ïnculpata" incercand sa repare imperfectiunile Tortul este facut acum aproape 2 ani, nu-mi amintesc din ce l-am facut. Stiu doar ca sanii i-am croit din ce a cazut din lateralele tortului si am facut greseala de a insiropa blatul cupelor, sa va mai spun ca aveau tendinta de a se dezintegra? Pasta in care l-am imbracata a fost din marshmelow (daca am scris corect?) si evident ca n-a ajuns. Cu greu imi stapaneam lacrimile. Pe atunci n-aveam timp nici sa rasuflu si totusi l-am facut.

Ridiche decor

Nimic mai simplu si frumos decorul din ridiche. Avantajul este ca se poate face cu o zi inainte de masa festiva. Am sa las imaginile sa vorbeasca si daca apar intrebari va astept